အိမ္ကထည့္ေပးလိုက္တဲ့ "ပုဇြန္ဒံုးေၿခာက္"ပါတယ္။ပုဇြန္ဒံုးေၿခာက္ ဆိုတာ ပုဇြန္ေၿခာက္ နဲ.မတူပါဘူး။
ပုဇြန္ေၿခာက္ က ပုဇြန္ ကို ၿပဳတ္ ...ေနလွန္းၿပီး ေၿခာက္ေတာ. ပီနံအိတ္ထဲထည့္ ၿပီး အခြံကြာေအာင္အ
ၿပင္ကေန တုတ္နဲ.ရိုက္...ေနာက္ဆံုး ဖြဲခြံေတြကို ၿပာထုတ္ၿပီး ပုဇြန္ေၿခာက္ၿဖစ္လာတာပါ။ပုဇြန္ဒံုးေၿခာက္
ကေတာ့ ငါးေၿခာက္လုပ္ပံုနဲ.တူတယ္။ပုဇြန္ ကို ေခါင္းၿဖဳတ္၊အခြံခြာေပမယ့္ အၿမီးကိုခ်န္ထားၿပီး ဆားနယ္
ၿပီး ေန လွန္းလိုက္တာ။စားခါနီးမွ မီးဖုတ္စားစား၊ဆီပူပဲလိွမ္.လိွမ့္ စားလို.ေကာင္းပါတယ္။ၿမင္သာေအာင္
ေၿပာရရင္ ပုဇြန္ငါးေၿခာက္ ေပါ.။တို.ရြာမွာseafood ဟာ very cheap ပါ။
ပုဇြန္ဒံုးေၿခာက္
ဒါက အေကာင္ၾကီးလို. ငါးေၿခာက္လို ထက္ၿခမ္းခြဲထားတာ။
ဒီဟာေလးေတြက လက္ေဆာင္ရလာတာ။
ဇီးသီး.....................ေရွာက္သီး.................. ပုန္းရည္ၾကီး........ပုသိမ္ဟာလ၀ါ
္
..... ငွက္ေၿပာေၾကာ္......၀က္အူေခ်ာင္း..... ၀က္ေခါက္ေၾကာ္ .......ငါးဖယ္ေယာင္းငပိေကာင္
ဒါက ငါးရ့ံေၿခာက္ဖုတ္ ၊အမဲေၾကာ္ နဲ.ပုဇြန္ေၿခာက္(အိမ္ကေပးလိုက္တာ)
ဒါက chinese newyear က်ရင္ ကန္ေတာ.ဖို. မွာလိုက္တာ။
chinese newyear က်ရင္ လာခဲ့ေနာ္ blog မွာ ေက်ြးမွာ။
ႀကြားတယ္ေပါ႔ေနာ္။ ရပါဒယ္။ ေရွာက္သီးနဲ႔ ဟလ၀ါ နည္းနည္းယူသြားမယ္ေနာ္။
ReplyDeleteရခုိင္ဘက္က ပုစြန္ဒုံးေျခာက္ အေကာင္ႀကီးေတြ
ခုိးစားမိလုိ႔ အပိန္႔ေတြၿပီး ေဆးကုရတဲ႔အခ်ိန္ေလးကိုပါ
သတိရသြားတယ္။ :P
မမြန္...ၾကြားတာ္လို.ဆိုခ်င္ဆို-)
ReplyDeleteဘေလာ့ မွာပဲေကြၽးမွာလား? အိမ္မွာလာစားမယ္ေလ... :P
ReplyDeleteAnonymous 'လာနိုင္ပါတယ္ အခ်ိန္တိုင္းပဲ' ဒါေပမယ္.ေနာက္က်၇င္ အေပါက္၀က လွည့္ၿပန္ရမယ္ ေနာ္။blog ေပၚမွာ ဆို အစအဆံုး အကုန္ ၾကိဳက္တာ တီးလို.ရတာပ။
ReplyDelete:)
အဟင့္... လူၾကံဳရွားလို႕ ငတ္ေနခ်ိန္က်မွ........
ReplyDeleteဟာလ၀ါ၊ ငါးပိေကာင္ ၊ ငွက္ေပ်ာေျခာက္.... အီးးးးးးး
u forgot beer.
ReplyDeleteyin yin ဘီယာက ေသာက္လို႔ကုန္သြားလို.ဓတ္ပံုမရုိက္လိုက္ရဘူး။ေရႊၾကည္လည္းထိုနည္းလည္ေကာင္း။
ReplyDelete