ဒီေန႔ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ ခ်က္စားၿဖစ္တယ္။က်က်နန မခ်က္တတ္ဖူး။ထင္သလို ၿဖစ္သလို ခ်က္လိုက္တယ္။
၁.၀က္သားကိုနုပ္နုပ္စင္း ၿပီး ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔နယ္ထား။ၿပီးေတာ့ဆီပူပူထဲမွာ ၾကက္သြန္နီ၊ၿဖဴကို ငရုပ္သီးမႈန္႔နဲ႔
ဆီသပ္။ၿပီးေတာ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထားတာပါ ထည့္ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးလိပ္ေအာင္ ဆီသပ္လိုက္တယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးလိပ္လာေတာ့ ၀က္သားကို ပစ္ထည့္လိုက္တယ္။
၂. ႏွမ္းကိုေလွာ္ၿပီးေထာင္းထား။ဆီပါေလရုံနဲ႔ ႏွမ္းေလွာ္ကို ဆီသပ။္ ၿပီးေတာ့ဒီက ပဲငပိ ကို ႏွစ္ဇြန္းစာေလာက္
ထည့္လိုက္တယ္။
၃. မုန္႔ညင္းခ်ဥ္ကို ေသးေသးေလးေတြၿဖစ္ေအာင္ လွီးလိုက္တယ္။
၄. ေၿမပဲကိုေလွာ္ၿပီးေတာ့ေထာင္းထား။
၅.အခ်ိဳ႔ကေတာ့ ေကာ္ရည္ က်ိဳၿပီးဆမ္းတယ္။ကိုယ္ကေတာ့ ပဲမႈန္႔ကို မပ်စ္မက်ဲ ကိ်ဳလိုက္တယ္။
၆.ငရုတ္သီးေလးစိတ္ကြဲ နည္းနည္းကို ေၾကာ္လိုက္တယ္။
ၿပီးေတာ့ ဟိုနည္းနည္း၊ဒီနည္းနည္း နဲ႔ ပန္းကန္ထဲ က ေခါက္ဆြဲဖတ္ေပၚထည့္ၿပီးေတာ့ တူနဲ႔ေမႊလိုက္ရင္
ရွမ္းေခါက္ဆြဲဟုေခၚဆိုနိုင္ေသာ ရွမ္းေခါက္ဆြဲကို စတင္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
အရည္ေသာက္ အေနနဲ႔ ၀က္ရိုး ကိုၿပဳတ္ၿပီး၊ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးခတ္လိုက္ပါတယ္။
lunch
ေန႔လည္စာအေနနဲ႔ ၀က္နံရိုးကို ဆား၊အခိ်ဳမႈန္႔ နဲ႔ နယ္ထား။့ဆီပူပူထဲမွာ ၾကက္သြန္နီ၊ၿဖဴကို ငရုပ္သီးမႈန္႔နဲ႔
ဆီသပ္။ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထားတာပါ ထည့္ၿပီး ဆီသပ္လိုက္တယ္။ၿပီးေတာ့ ၀က္နံရုိးကို ထည့္လိွမ့္။ေရထည့္
ၿပီး ၂ေရေလာက္ ခ်က္လိုက္ၿပီး ဆီၿပန္လာရင္ ခ်လိုက္။ဒီမွာ ၀က္နံရိုးခရမ္းခ်ဥ္သီးဆီၿပန္ ခ်က္ေလးပါ။
ပဲေစာင္းငွားသီး ကို ေရေႏြးေဖ်ာၿပီးပါးပါးလွီး။ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီး၊ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔ ၊ပဲအက်က္မႈန္႔၊
ငရုသီးမႈန္႔၊ၾကက္သြန္နီဆီက်တ၊္အခိ်ဳမႈန္႔၊ဆား လိုသလိုထည့္ ၿပီးေမႊပါ။အခ်ဥ္ၾကိဳက္လွ်င္ သံပရာသီးေလးညွစ္
လိုက္ေသာအခါ
ၤFruit ေလးေတြကိုလည္းစားသြားပါ
ရွမ္းေခါက္ဆြဲတီးသြားတယ္။
ReplyDeleteကေလးေတာင္ အေတာ္ၾကီးေနျပီဘဲ အမရဲ႕။ ခ်က္ထားတာေတြ အကုန္ၾကိဳက္ပါတယ္။ အဆင္ေျပပါေစဗ်ား။
ReplyDeleteဖတ္ျပီး ဗိုက္ဆာလိုက္တာ။
ReplyDeleteရွမ္းေခါက္ဆြဲ လာစားသြားပါတယ္ အခ်ိဳပြဲအျဖစ္ အသီးေလးပါ စားသြားတယ္ အမေရ
ReplyDeleteရွမ္းေခါက္ဆြဲကို လုပ္စားျဖစ္ေသးဖူး အရမ္းၾကိဳက္တယ္။
သက္ထား
ပထမဆံုးအၾကိမ္လာလည္ပါတယ္။
ReplyDeleteေနာက္လဲအျမဲလာလည္မယ္ေနာ္။
စားစရာေတြ ့သြားလို ့ေလ။
ရန္ကုန္က လူေတာင္ သြားေရ တေတာက္ေတာက္က်တယ္။ နက္ျဖန္ ေမေဒးမနက္ ေစာေစာထ၊ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ ရွာစားရေတာ့မယ္။
ReplyDeleteေက်ာ့ေရ ပဲေဇာင္းယားသီးသုပ္ သြားေရက်သြားတယ္။ ၀က္နံရုိးဟင္းေတာ့ ပါဆယ္ယူခ်င္တယ္။ ေနေကာင္းလား။ သားေလးေရာ
ReplyDeleteမေရ....ျမဴးလဲလင့္ခ္မယ္ေနာ္။။
ReplyDeleteသူ႕ၿဖစ္သလိုကလည္း ရွယ္ဘဲ။
ReplyDeleteရွမ္းေခါက္ဆြဲခ်က္ရင္ ဝက္သားဟင္းထဲကို နာနတ္ပြင့္ (Star) ႏွစ္ပြင့္ေလာက္ ေထာင္းထည့္လိုက္ရင္ ရွမ္းအနံ႕ စစ္စစ္ရတယ္...
ReplyDeleteပဲေဇာင္းယားသီးသုပ္ေလးက စားခ်င္စရာေလး... သုတ္စားအံုးမွ...
ေစာင္းငွားသီးသုတ္ႀကိဳက္ေလာက္တယ္။ တခါမွ မစားဖူးဘူးေတာ့။ ရွမ္းေခါက္ဆြဲလည္း စားခ်င္တယ္။ အသီးပန္ကန္လည္း မပစ္ထားရက္ဘူး။ အကုန္သာတီးခ်င္တယ္။
ReplyDelete