ခ်က္နွင့္တို႔စားရတာ ထမင္းၿမိန္လွသည္။ငယ္ငယ္တုန္းကဆိုလွ်င္ ေန႔လည္ေန႔ခင္း ငံၿပာရည္ကို ငရုတ္သီးမႈန္႔နွင့္
ေဖ်ာ္ကာ စိမ္းခ်ိဳသရက္သီးနွင့္တို႔စားရသည္မွာ ေတြးရင္းပင္ သေရက်မိသည္။ထမင္းမစားခင္ အေမက လူ၆
ေယာက္စာ သရက္သီးမွည့္ အလံုးၾကီး၃လံုးကို ထိပ္အညွာေနရာေလးကိုလွီးၿပီး ေရစိမ္ထားတယ္။ထမင္းစားၿပီး
ရင္အေမက တစ္ေယာက္ တစ္ၿခမ္းနႈံး လွီးၿပီးေက်ြးတယ္။ခ်ိဳေနတာပဲ။တို႔နယ္မွာဆို မစိုးမင္း၊ရင္ကြဲ၊နို႔ဆီ၊သၾကား
သရက္ ေတြကနာမည္ၾကီးတယ္။ၿပည္မွာေက်ာင္းတက္ေတာ့ စိန္တစ္လံုး စားဖူးတယ္။မိုက္တယ္။အခုဆိုရင္
သရက္သီး မစားရတာ ၃ႏွစ္ေလာက္ရွိၿပီ။အလြမ္းေၿပ ဒီက သရက္သီး၀ယ္စားဖူးတယ္။ၿမန္မာသရက္ အရသာ
ေလာက္မၾကိဳက္။ၿမန္မာၿပည္ကသရက္ကိုသာ လြမ္းမိ၏။april ဆိုလွ်င္ သရက္မွည့္ေတြ လိႈင္လိႈင္ေပၚေနၿပီ။
အသီးမွာသရက္၊အသားမွာ ၀က္၊အရြက္မွာ လဖက္ တဲ့။အားလံုး ၾကိဳက္တယ္။
photo source
photo source
photo source
photo source
photo source
စကားမစပ္ ဒါကၿမန္မာၿပည္ကပါလာတဲ့ မရမ္းသီး။
ဒီညေန မရမ္းသီးနဲ႔ ၀က္သားႏွပ္မယ္။စားၾကဦးမလား။
မရမ္းသီး၀က္သားႏွပ္ ၾကိဳက္တယ္။
ReplyDeleteKy
ၾကားတာနဲ႔တင္ .... သြားခ်င္စိတ္ေပါက္ေနၿပီ.. :Pမရမ္းသီးသုတ္ ေလးေတာ့ စားခ်င္တယ္..
ReplyDeleteရူး ရွဲ ရွလြတ္ ေအာင္မငီး စားခ်င္လိုက္တာ
ReplyDeleteသြားေတြက်ိန္းလုိက္တာ။ အၿကံတူေနၿပီ။
ReplyDeleteရန္ကုန္ျပန္တုိင္း သရက္သီးေပၚခ်ိန္နဲ႔ မတုိးလုိ႔... ျမန္မာသရက္က အခ်ိဳဆုံး အေမႊးဆုံးပဲ... မရမ္းသီး ၀ယ္လုိ႔ရတာ ကံေကာင္းလုိက္တာ
ReplyDeleteစားခ်င္တာေပါ့ ကြယ္..ဘယ္ႏွယ့္ေျပာပါလိမ့္ေနာ္..စာဖတ္ရင္း သြားရည္ မ်ိဳခ်ေနရတာ.. သရက္သီးေရာ မရမ္းသီးေရာပဲ..စားခ်င္တယ္.. သရက္သီးက ဒီမွာ အမွည့္ပဲရွိတယ္.. အစိမ္းလုံး၀ ရွာမေတြ႕ဘူး.. မရမ္းသီးကေတာ့ လုံးလုံး မရတာပါ။ ေက်ာ့တုိ႕ဆီကမွ သရက္သီး စားခ်င္ ၀ယ္လုိ႔ရေသးတယ္.. ငံျပာရည္နဲ႔ နယ္စားမယ္ဆုိ မခ်စ္စုကုိ အၾကိဳက္ဆုံး............ :D
ReplyDeleteဘာေတြ လြမ္းေနပါလိမ့္လုိ႔ လာၾကည့္တာ ပုိလြမ္းသြားတယ္။ မခ်စ္စု သရက္သီးစိမ္းကုိ ဆား၊ ငရုတ္သီး၊ ႏြယ္ခ်ဳိနဲ႔ တုိ႔စား။ ေျပာရင္းေတာင္ သြားေရက်တယ္။
ReplyDeleteဦးပု၊ မခ်စ္စု၊ စိန္တစ္လံုး၊ သံုးလံုးတစ္ေတာင္၊ ျမေက်ာက္၊ မႏၱေလးရင္ကြဲ၊
ReplyDeleteအားးးးး လြမ္းလိုက္တာ......