Monday, April 29, 2013

ငါးဖယ္ အစာသြပ္၊သုပ္၊ခ်က္


ကိုယ္အၾကိဳက္ဆံုးဟင္းလ်ာ ဆိုလို႔  ၂မ်ိဳးပဲရွိတယ္။၀က္သား ၾကံမဆိုင္ရယ္၊ငါးဖယ္ ငါးဆုပ္ရယ္။ၿမန္မာၿပည္

မွာ အၿပင္က ထမင္းဆိုင္ေတြမွာ ထမင္းစားရင္ ငါးဖယ္ေၾကာ္သုပ္ ပဲ အမ်ားဆံုးမွာစားေလ့ရွိတယ္။သူ႔မရ

ရင္ေတာ့ ၀က္ၾကံမဆိုင္။ဒီေရာက္လာေတာ့ ငါးဖယ္ဟာ အလြယ္တကူ ၀ယ္လို႔မရတာရယ္။ၿမန္မာဆိုင္

ေတြမွာ ၀ယ္လို႔ရေပမယ့္ ခရီးကေ၀း လူၾကံဳရွိမွ ၀ယ္လို႔ရတာဆိုေတာ့ ရံဖန္ရံခါေလာက္ပဲစားၿဖစ္တယ္။

အခုလဲ စီးတီးေဟာကို လူၾကံဳရွိလို႔ မွာၿပီး၀ယ္ထားတဲ့ ငါးဖယ္ေလးက ေရခဲေသတာၱ ထဲမွာၾကာေနပီ။

ၿပီးေတာ့ ဒီရက္က လကုန္ရက္မဟုတ္လား။လက္ထဲမွာ ဒီလသံုးရမဲ့ အသံုးစရိတ္ ပိုက္ပိုက္က ၂၂ က်ပ္

ၿပား၇၀ ပဲ က်န္ေတာ့တယ္။အင္းဒါေလးကလဲ ဒီေန႔ ကေလးေတြအတြက္ ႏြားနို႔တို႔၊မုန္႔တို႔၀ယ္လိုက္ရင္

ကုန္မွာ အဲ့ေတာ့ ငါးဖယ္ေလးပဲ ထုတ္လိုက္တာ ေကာင္းပါတယ္ေလ ဆိုၿပီး ငါးဖယ္ၿခစ္ေလးထုတ္

အခန္းအပူခ်ိန္မွာ ေပ်ာ္ေအာင္ထားလိုက္တယ္။ေမလင္းလင္းနဲ႔ေစ်းသြားတယ္။ၾကက္ဥ၊နို႔ ၊အက္၀င္မွာ

လိုက္တဲ့ ေခ်ာကလက္ ရယ္ ေဂၚဖီရယ္၊မနက္ဖန္ခ်က္ဖို႔ ပုဇြန္ေလး ၁ ဘူးရယ္ကို စိတ္မွန္းနဲ႔ ၂၀ ၀န္းက်င္

ေလာက္တြက္၀ယ္လိုက္တယ္။ေကာင္တာမွာ ပိုက္ဆံေပးေတာ့ ၁၉ က်ပ္ၿပား၂၀ က်တယ္။ပိုက္ဆံေပးဖို႔

ပိုက္ဆံထုတ္လိုက္ေတာ့ လားလား ၂၂ က်ပ္မဟုတ္ပဲ ၃၂ က်ပ္ က်န္ေနတာေတြ႔ရတယ္။ေပ်ာ္လိုက္တာ။

၀မ္းသာအားရနဲ႔ အိမ္ကိုၿပန္လာ ေနာက္ေဖး၀င္ ငါးဖယ္ၿခစ္ေလးၾကည့္ေတာ့ ေပ်ာ့ေနၿပီ။


ဒါနဲ႔ငါးဖယ္ၿခစ္ ၅.၅၀ တန္ကို ဘယ္လိုလုပ္စားမလဲ စဥ္းစားတယ္။အင္း ယုဇန ပလာဇာနားမွာေရာင္းတဲ့

ငါးဖယ္ အစာသြပ္ဆို မစားရတာ ၁၀ ႏွစ္ေလာက္ရွိေရာ့မယ္။အဲဒါေလးလဲ လုပ္စားအံုးမွ။ငါးဖယ္ၿခစ္ေလး

ကိုထုတ္ ဆား၊နႏြင္းထည့္။ဂ်င္းေလး ၾကက္သြန္ၿဖဴေလး နဲနဲ ေထာင္းထည့္ၿပီး စတီးဇလံုထဲ မွာလက္နဲ႔

ဘတ္ခနဲ ဘတ္ခနဲ အခ်က္ ၅၀ ေလာက္ရိုက္ပါတယ္။ေစးလာၿပီဆိုမွ စလံုးတယ္။


ဒီလိုေလးေတြလံုးၿပီး ေရေအးထဲ ခဏ ထည့္စိမ္ထားတယ္။ပိုေကာင္းတယ္ဆိုလား။





နဲနဲ ခြဲထားတာကို ကေလးေတြအတြက္ ငါးဖယ္  လက္ၾကားယို လုပ္တယ္။ငါးဖယ္ကို လက္ထဲ ထည့္ၿပီး

လက္သီးဆုပ္လိုက္ရင္ လက္ၾကားကထြက္လာတာကိုေခၚတာ။


ၿပီးေတာ့ အဲ့ဒါကို ကေလးေတြအတြက္ အခ်ိဳေလးခ်က္လိုက္တယ္။




ၿပီးေတာ့ စိမ္ထားတဲ့ ငါးဖယ္ေလးေတြကို ဆယ္ၿပီးေၾကာ္လိုက္တယ္။


ဒါက အဆာသြပ္ဖို႔ လုပ္ထားတာ။ေဂၚဖီ၊ဖရွာက္ရြက္၊ငရုတ္စိမ္း၊သံပရိုသီးႏြႊာထားတာ။ေဂၚဖီက

ဒီေလာက္ပါးပါးလွီးတာ လက္ကုန္ပဲ အဲ့ထက္ပါးေအာင္မလွီးတတ္ဘူး။


အစာသြပ္လိုက္ၿပီ။အေပၚကေန ငံၿပာရည္ေလးဖ်န္းလိုက္တယ္။ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး။အသားလြတ္

ထိုင္စားလိုက္တယ္။



ေန႔လယ္စာ အတြက္ သုပ္လိုက္တယ္။




ညစာအတြက္ ဆီၿပန္ခ်က္လိုက္တယ္။




အခုတေလာ့ ဘေလာ့ေပၚမွာ အစားအေသာက္ တင္ခ်င္တဲ့ ေရာဂါ ထေနတယ္။

6 comments:

  1. A little housewife who is good at management!

    ReplyDelete
  2. Very good house wife who can manage money well. If you are working outside, you will not think for this $22 or $32. Now, this amount is so precious. It is the good point of being house wife. Keep it up !

    ReplyDelete
  3. စားခ်င္လိုက္ထွာေအ...


    pifpif

    ReplyDelete
  4. Yew Tee MRT နားက Wet Market မွာ Fish Ball လုပ္တဲ ့ငါးအသားၾကီးဘဲ ၀ယ္လို ့၇တယ္ ။ အိမ္ေရာက္မွ ဇြန္းေလးနဲ ့ျခစ္ယူျပီးေတာ ့ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ဂ်င္း၊ ဆား နဲ ့ထည့္ျပီး ေပါက္လိုက္ရံုဘဲ ။ ျမန္မာနိုင္ငံက ငါးဖယ္ျခစ္နဲ ့ေတာ္ေတာ္ဆင္တယ္ ငါးကေတာ့ငါးဖယ္ငါးမဟုတ္ဘူးေပါ့ ..............း)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္လား စမ္းၾကည့္အံုးမယ္။Fish ball လုပ္တဲ့ ငါးအသားလို႔ေမးရမွာေပါ့ေနာ္။

      Delete

some feedback to me

Chat box

ဘယ္ကလာလည္ေနတယ္ ဆိုတာ။